Benodigdheden

90 gram rijstmeel (Allergento)

95 gram Schär bröt

120 gram hele fijne gele maismeel (Marokaanse/Turkse winkel)

7 gram gedroogde gist

5 gram bakpoeder

1 volle theelepel zout

510 +90 gram lauwwarm water

Extra nodig

Tefal koekenpan of 1 met anti-aanbaklaag

staafmixer

garde

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 50 C met een bakje water erin.
    Mix met een garde de meelmixen samen met de gist, zout, en bakpoeder.
  2. Voeg de 510 gram lauwwarm water toe en mix goed door, ga dan met een staafmixer er doorheen en mix voor 2 minuten tot een mooi luchtig geheel met veel luchtbelletjes.
  3. Voeg de overige 90 gram lauw warm water toe en mix met de staafmixer nogmaals tot een luchtig geheel.
  4. Stop de mengkom in een pedaalemmerzak en zet in een warme oven. Zet de oven uit wanneer deze warm genoeg is. Laat rijzen voor circa 30-35 minuten
  5. Roer het beslag 1x licht door! Niet meer!
  6. Neem een koekenpan (ik heb een tefalpan gebruikt) en laat deze goed warm worden. Spoel dan af onder de koude kraan en giet een soeplepel beslag in het midden van de pan. Laat iets uitlopen in een mooi cirkel. Wil je grote baghrir/hatita/gringo dan kun je meer beslag gieten tot de bodem bedekt is. Zet vervolgens op middelhoog vuur (grootste pit) en laat rustig bakken tot alle gaatjes oppoppen. De pannenkoek is klaar wanneer de bovenkant helemaal droog is. De onderkant hoor goudbruin. Krijgt het te snel een kleur dan mag het vuur wat zachter.
  7. Volg deze werkwijze tot het beslag op is. Dus na elke pannenkoek, koekenpan afspoelen met koud water, voeg dan beslag toe en zet weer op het vuur. Daarna weer afspoelen, beslag, bakken, spoelen etc
  8. Smeer de gringo na het bakken meteen af met wat roomboter of olijfolie, of eet ze lekker met honing of fetakaas!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten