Benodigdheden

85 gram kleefrijstmeel of rijstmeel 60 gram zonnebloemolie 50 gram bijna gesmolten boter (beetje afgekoeld) 100 gram lactosevrije melk op kamertemperatuur

25 gram aardappelzetmeel

25 gram maiszetmeel (maïzena)

25 gram cacaopoeder

7 gram bakpoeder

1 ei

60 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

Extra nodig

40 gram chocoladedruppels/nootjes voor door het beslag

Extra chocoladedruppels voor op de muffin

9 Cupcake papiertjes

cupcake bakblik

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 165 C hete lucht functie of boven en onder warmte
  2. Meng de meelsoorten met de bakpoeder en cacaopoeder en zet opzij
  3. Smelt de boter tot deze bijna of deels gesmolten is
  4. Klop met een garde het ei met de suiker, vanillesuiker, en olie goed los
  5. Voeg een deel van het meelmix toe en roer, voeg een deel boter erbij en roer
  6. voeg de rest van het meel toe en de rest van de boter en roer
  7. Voeg als laatste de melk toe en roer goed tot een beslag
  8. Optioneel kun je nu de chocoladedruppels of nootjes toevoegen naar wens
  9. Verdeel met behulp van een kleine ijsschep het beslag over 9 cupcake vormpjes
  10. Strooi er wat chocoladedruppels overheen
  11. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten