Benodigdheden

1 kilo kipgehakt

2 volle eetlepels kipkruiden (met zout)

1 theelepel zwarte peper

1 eetlepel paprikapoeder

1/2 eetlepel gele mosterd

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel chilipoeder

Extra voor beslag 40 gram mosterd (2 eetlepels) 1 theelepel zout 1 theelepel zwarte peper

1 ei maat M

300 gram water

200 gram Schär Universal mix It

Extra nodig

Spuitzak

een kommetje maiszetmeel

Bereidingswijze

  1. Meng het kipgehakt samen met alle kruiden. Doe het kipmengsel in een spuitzak en zet een kommetje maiszetmeel klaar.
  2. Knip een punt af van de spuitzak. De opening moet 4 cm breed zijn.
  3. Spuit stukken kip van 5 cm lang en knip af boven het schaaltje maiszetmeel
  4. Rol de kipstukjes goed door de maiszetmeel en druk iets platter en in vorm zodat je vierkantjes krijgt.
  5. Werk het op deze manier verder af.
  6. Meng alle ingrediënten voor het beslag samen met een garde. En warm zonnebloemolie op in een pan of frituur.
  7. Haal met 2 vorken de kipnuggets door het beslag en leg deze direct in de hete olie. Bak aan beide kanten licht goudgeel voor een paar minuten. Wil je de kipnuggets meteen nuttigen bak ze dan verder af tot goudbruin. Wil je ze invriezen dan is dit het moment om ze eruit te halen.
  8. Haal de kipnuggets uit de olie en laat uitlekken in een vergiet met een keukenpapiertje. Laat goed afkoelen en verdeel in porties in een ziplockzakje en vries ze in. Wil je ze de volgende keer lekker opeten, bak ze dan goudbruin in de olie of in de oven.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten