Benodigdheden

170 gram zachte roomboter

60 gram poedersuiker

1 ei maat M en 1 eierdooier

Snuf zout

1 theelepel vanille extract

1/2 theelepel xanthangum

70 gram Rijstmeel

235 gram schär kuchen und kekse

Bereidingswijze

  1. Klop de boter samen met de poedersuiker zacht tot het wit kleurt.
  2. Voeg het zout en het ei plus eierdooier tor en klop tot het volledig is opgenomen.
  3. Voeg de vanille en xanthangum toe. Klop nog even door.
  4. Voeg de meelsoorten erbij en meng het samen tot een deegbal met een spatel.
  5. Rol het deeg uit tot 3mm en steek er cirkels uit. 
  6. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor ongeveer 10 min op 175C.
    De koekjes moeten nog licht van kleur zijn. En net niet goudbruin.
  7. Rol het resterende deeg uit en steek nogmaals cirkels van 3 mm dik en steek met een hart-uitstekertje of als je dat niet hebt de achterkant van een spuitmondje gebruiken een hartje of een rondje uit.
  8. Bak ook deze koekjes af en laat ze afkoelen.
  9. Neem de ronde koekjes en doe er wat jam op. Leg hierop het andere koekje met de opening erop.
  10. Bestrooi de koekjes met poeder en bewaar ze in een luchtdichte vershoud doos.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten